Fundația
"Familia Sfântă"
it_ITro_ROus

Caritate

Departamentul caritativ urmăreşte ajutorarea persoanelor vulnerabile şi a celor care trăiesc în situaţii limită (familii destrămate, zone defavorizate) în special a copiilor, a persoanelor fără adăpost, a persoanelor cu dizabilităţi, vârstnici bolnavi şi singuri, precum şi a altor persoane sau familii aflate în dificultate.
Pentru a fi voluntar în proiectele noastre, vezi secţiunea Voluntariat.

Proiecte:

 

„Inimi pentru inimi”

este un proiect care presupune vizitarea regulată şi susţinerea materială şi morală, în colaborare cu acompaniatori voluntari, a unor persoane în vârstă, nevoiaşe. Prin colaboratorii noştri, selectăm persoane care se înscriu în această categorie. Pasul următor este încredinţarea acestor persoane voluntarilor noştri, cu angajamentul de a-i vizita de minim două ori pe lună. Pentru fiecare vizită, voluntarul nostru primeşte o sumă de bani, pe care o va folosi pentru achiziţionarea de alimente sau bunuri.
Printre beneficiari se numără şi persoane de la Azilul de Bătrâni din Cluj.

„Împreună pentru o viaţă mai bună”

este un proiect care constă în sprijinirea materială temporară a unor beneficiari, persoane sau familii aflate în dificultate şi presupune un ajutor (bani, alimente, medicamente, rechizite, îmbrăcăminte, ajutor la găsirea unui loc de muncă sau alt tip de ajutor), pe o perioadă determinată, până când persoana sau familia se poate întreţine şi susţine singură.
Puteţi sprijini acest proiect donând bani sau bunuri (alimente, rechizite, medicamente).

„Serbarea săracilor”

are loc în fiecare an, în data de 19 martie, data fondării Fundaţiei „Familia Sfântă”. Cu această ocazie, personalul Fundaţiei împreună cu voluntari, dar şi binefăcători, pregăteşte o masă festivă pentru cei mai sărmani dintre beneficiarii noștri, cărora le oferim și un pachet cu alimente.
Puteţi sprijini acest proiect oferind contravaloarea unei porţii de mâncare.

„Vreau să te ajut”

este o platformă care s-a născut în urma unei iniţiative reuşite a unui grup Facebook de a strânge ajutor în mediul online. Pe acest grup, peste 30 de persoane (asistaţi ai Fundaţiei noastre) au fost ajutate în diferite situaţii (găsire loc de muncă sau chirie, mobilare apartament, diferite donaţii, etc).

Vreau să te ajut este o pagină de Facebook care are ca scop formarea unei comunităţi de donatori, care să răspundă la lipsurile imediate ale unor persoane aflate în dificultate: adăpost, hrană, îmbrăcăminte sau alte nevoi.
Această pagină a fost nominalizată în 2015 de IAA Young Proffesionals Cluj la Gala Games of tribes.

„Depozitul pentru mame și bebeluși”

este un loc în care stocăm îmbrăcăminte, obiecte și ustensile necesare pentru mămici gravide, dar și pentru mămici și bebeluși care au nevoie de ajutor: scutece, îmbrăcăminte, biberoane, lapte praf, cântar, cărucior, pături, etc.
Puteţi sprijini acest proiect donând obiecte de uz comun pentru mămici şi bebeluşi.

„Împrumut aparatură medicală”

Acest proiect se adresează persoanelor cu posibilități financiare reduse.
Împrumutăm în mod gratuit aparatură medicală de genul: fotolii rulante, cadre metalice de mers, cârje medicale
şi alte dispozitive medicale, pe baza unui contract de împrumut pe 6 luni, cu posibilitate de prelungire, în funcție de nevoie.
Puteţi sprijini acest proiect donând sau sponsorizând achiziţionarea unui dispozitiv medical.