Fundația
"Familia Sfântă"
it_ITro_ROus

Caritate

Departamentul caritativ urmăreşte ajutorarea persoanelor vulnerabile şi a celor care trăiesc în situaţii limită (familii destrămate, zone defavorizate) în special a copiilor, a persoanelor fără adăpost, a persoanelor cu dizabilităţi, vârstnici bolnavi şi singuri, precum şi a altor persoane sau familii aflate în dificultate.
Pentru a fi voluntar în proiectele noastre, vezi secţiunea Voluntariat.

Proiecte:

 

„Inimi pentru inimi”

este un proiect care presupune vizitarea regulată şi susţinerea materială şi morală, în colaborare cu acompaniatori voluntari, a unor persoane în vârstă, nevoiaşe. Prin colaboratorii noştri, selectăm persoane care se înscriu în această categorie. Pasul următor este încredinţarea acestor persoane voluntarilor noştri, cu angajamentul de a-i vizita de minim două ori pe lună. Pentru fiecare vizită, voluntarul nostru primeşte o sumă de bani, pe care o va folosi pentru achiziţionarea de alimente sau bunuri.
Printre beneficiari se numără şi persoane de la Azilul de Bătrâni din Cluj.

„Împreună pentru o viaţă mai bună”

este un proiect care constă în sprijinirea materială temporară a unor beneficiari, persoane sau familii aflate în dificultate şi presupune un ajutor (bani, alimente, medicamente, rechizite, îmbrăcăminte, ajutor la găsirea unui loc de muncă sau alt tip de ajutor), pe o perioadă determinată, până când persoana sau familia se poate întreţine şi susţine singură.
Puteţi sprijini acest proiect donând bani sau bunuri (alimente, rechizite, medicamente).

„Serbarea săracilor”

are loc în fiecare an, în data de 19 martie, data fondării Fundaţiei „Familia Sfântă”. Cu această ocazie, personalul Fundaţiei împreună cu voluntari, dar şi binefăcători, pregăteşte o masă festivă pentru cei mai sărmani dintre beneficiarii noștri, cărora le oferim și un pachet cu alimente.
Puteţi sprijini acest proiect oferind contravaloarea unei porţii de mâncare.

„Vreau să te ajut”

este o platformă care s-a născut în urma unei iniţiative reuşite a unui grup Facebook de a strânge ajutor în mediul online. Pe acest grup, peste 30 de persoane (asistaţi ai Fundaţiei noastre) au fost ajutate în diferite situaţii (găsire loc de muncă sau chirie, mobilare apartament, diferite donaţii, etc).

Vreau să te ajut este o pagină de Facebook care are ca scop formarea unei comunităţi de donatori, care să răspundă la lipsurile imediate ale unor persoane aflate în dificultate: adăpost, hrană, îmbrăcăminte sau alte nevoi.
Această pagină a fost nominalizată în 2015 de IAA Young Proffesionals Cluj la Gala Games of tribes.

„Depozitul pentru mame și bebeluși”

este un loc în care stocăm îmbrăcăminte, obiecte și ustensile necesare pentru mămici gravide, dar și pentru mămici și bebeluși care au nevoie de ajutor: scutece, îmbrăcăminte, biberoane, lapte praf, cântar, cărucior, pături, etc.
Puteţi sprijini acest proiect donând obiecte de uz comun pentru mămici şi bebeluşi.

„Împrumut aparatură medicală”

Acest proiect se adresează persoanelor cu posibilități financiare reduse.
Împrumutăm în mod gratuit aparatură medicală de genul: fotolii rulante, cadre metalice de mers, cârje medicale
şi alte dispozitive medicale, pe baza unui contract de împrumut pe 6 luni, cu posibilitate de prelungire, în funcție de nevoie.
Puteţi sprijini acest proiect donând sau sponsorizând achiziţionarea unui dispozitiv medical.

Policlinica fără plată

1% funded

Totul a început în 1994, la iniţiativa câtorva medici care au început să ofere consultaţii medicale gratuite într-un mic apartament.

În scurt timp, numărul pacienţilor şi al medicilor implicaţi a crescut, crescând astfel şi nevoia pentru un spaţiu mai mare.

Din fericire, nu doar pacienţii şi medicii erau atraşi de acest proiect, ci şi donatori şi organizaţii individuale, printre care menţionăm Congregaţia Surorilor pentru Doctrina Creştină, care au luat la suflet proiectul nostru. Cu ajutorul lor, am reuşit să construim o clădire modernă, potrivită pentru activitatea noastră.

Au trecut aproape 25 de ani de când Policlinica oferă consultaţii, servicii medicale şi medicamente gratuite pentru persoanele bolnave şi nevoiaşe din zona oraşului Cluj-Napoca. Toţi medicii oferă serviciile cu generozitate în mod voluntar, în 15 specialităţi (cardiologie, chirurgie, dermatologie, endocrinologie, ginecologie, medicină internă, medicină generală, nefrologie, neurologie, oftamologie, O.R.L., ortopedie, pneumatologie, psihiatrie, psihologie). Deasemenea, oferim medicamente gratuite pentru reţetele eliberate de medicii noştri.

Pentru a vă forma o idee despre amploarea activităţii Policlinicii, în anul 2017 am avut 2090 de ore de voluntariat; medicii au oferit 7852 de servicii medicale, pentru 1744 de persoane. Au fost eliberate gratuit medicamente pe 3122 de reţete.

De când am început, au fost oferite peste 190.000 de consultaţii şi peste 130.000 de reţete de medicamente au fost eliberate gratuit.

Policlinica ar trebui să sărbătorească a 25-a aniversare în 19 martie 2019, dar din păcate, principalul sponsor, Banca Transilvania, îşi va retrage sprijinul începând din iulie 2018.

Dar credem că aceast proiect trebuie să continue.

Din acest motiv ne adresăm dumneavoastră.

Vă cerem ajutorul ca să ajungem să sărbătorim cea de-a 25-a aniversare

Costurile de funcţionare ale Policlinicii sunt de 7500 de dolari pe lună. Cu cei 96.000 de dolari pe care îi cerem, vom menţine activitatea Policlinicii timp de un an. Deoarece medicii lucrează voluntar şi clădirea se află în proprietatea noastră, banii pe care îi oferiţi vor fi cheltuiţi pe medicamente, funcţionarea clădirii şi alte costuri legate de cei aproximativ 800 de pacienţi pe lună.

Nu putem reuşi fără ajutorul dumneavoastră.

Dacă nu reuşim să atincem această sumă, va trebui să reducem activitatea în funcţie de bugetul pe care-l avem, ori, ceva ce sperăm să nu se întâmple, să sistăm complet activitatea. Dacă vom depăşi suma propusă, atunci vom putea ajuta mai mulţi oameni, prelungind orele de activitate, achiziţionând şi îmbunătăţind inventarul farmaciei dar şi cel al aparaturii din cabinete, sau să acoperim costurile de funcţionare pentru o perioadă mai lungă de timp.

Avem nevoie doar de sprijinul dumneavoastră.

Vă rugăm să sprijiniţi campania noastră şi să donaţi suma pe care o consideraţi potrivită. Răspândiţi vestea despre noi şi campania noastră, dând SHARE acestei pagini. Spuneţi prietenilor dvs şi altora despre Policlinica fără plată în blogul dvs, pe pagina de Facebook sau Twitter şi pe alte pagini media.

Vă mulţumim din suflet!

$
Personal Info

Donation Total: 1.00$