Fundația
"Familia Sfântă"
it_ITro_ROus

Istoric


Fundația „Familia Sfântă” a început activitatea sa cu Policlinica fără plată, în anul 1994, la iniţiativa unui grup de medici.

Tot în 1994, a luat fiinţă asociaţia caritabilă „Familia carităţii”, ai cărei beneficiari erau cu precădere copii orfani cu dizabilităţi şi deficienţe de vedere şi familii sărace şi numeroase.

Timp de 6 ani, aceste activități s-au desfășurat într-un apartament de bloc.

În 1996, Surorile Doctrinei Creştine din Luxembourg, apreciind activităţile Fundaţiei, au început să o susţină prin donaţii şi au finanţat construirea unei clădiri moderne, pentru o funcţionare adecvată a Policlinicii.

Din luna mai 2000, activitățile Fundației se desfășoară în noua clădire (actualul sediu din str. Moților 32).

Pentru a acoperi o parte din cheltuieli, în luna septembrie 2005, Fundaţia a înfiinţat un SRL, Centrul de fizioterapie şi kinetoterapie „Sf. Iosif”, care funcționează în aceeaşi clădire.

Începând cu luna octombrie 2009, tot aici, a luat fiinţă Centrul caritativ – educativ „Iubire şi Adevăr”, care şi-a propus să extindă şi să dezvolte activitatea fostei asociaţii „Familia carităţii”, adăugându-i activităţi din sfera spiritual – educativă.

În luna iulie 2013, Centrul de fizioterapie şi kinetoterapie „Sf. Iosif” și-a schimbat denumirea în Centrul Medical „Sf. Iosif” adăugându-și la activitate consultații de medicină internă, cardiologie și ecografie abdominală, cardiologică, vasculară, pentru părți moi și tiroidă.