Fundația
"Familia Sfântă"
it_ITro_ROus

implică-te

VOLUNTARIAT

Cine poate fi voluntar?
Convingerea noastră este că fiecare dintre noi avem abilităţi şi talente de împărtăşit.
Voluntari ai Fundaţiei „Familia Sfântă” pot fi
toţi aceia care sunt dispuşi să-şi ofere timpul pentru semenii aflaţi în nevoie.

Ce vă propunem?
De la începutul activităţii, Fundaţia a beneficiat de ajutorul benevol al multor persoane. În prezent, Policlinica fără plată beneficiază de serviciile a peste 30 de medici voluntari. O gamă cât mai largă de specialităţi oferite, va acoperi nevoile mai multor bolnavi.
Timpul minim pe care îl puteţi oferi în specialitatea dumneavoastră,
este de 2 ore pe lună.

La Departamentul caritativ
avem nevoie de voluntari care să se implice
în activităţile săptămânale cu copiii de la Liceul pentru deficienţi de vedere. Activitatea efectivă presupune pregătirea programului (1 oră, într-o zi stabilită a săptămânii; constă în pregătirea jocurilor, cântecelor) şi desfăşurarea programului în sine (2 ore).

O altă activitate este vizitarea unor persoane în vârstă.
Cerinţa minimă sunt două vizite pe lună, în care voluntarul se deplasează la domiciliul persoanei şi petrece un timp în compania persoanei respective. Voluntarul va fi acompaniat de coordonatorul de proiect în prima lui vizită.
În mod permanent, avem nevoie de persoane
care să se implice în colectarea de alimente şi alte donaţii.

La Departamentul educativ,
voluntarii îşi aduc contribuţia în cadrul cursurilor de pregătire pentru căsătorie, a colocviilor, a clubului „Pier Giorgio Frassati”, la distribuirea de afişe, pliante şi alte materiale informative, precum şi la organizarea bibliotecii.

Voluntarii noştri sunt încurajaţi să contribuie atât la programele şi activităţile existente, cât şi la promovarea unor noi programe.

Cum puteţi începe?
Cei care doresc să devină voluntari sunt rugaţi
să ne viziteze la sediul Fundaţiei sau să ne contacteze prin adresele şi numerele de telefon puse la dispoziţie la rubrica Contact pentru a le furniza toate detaliile referitoare la programele noastre.
În urma alegerii programului în care doresc să se implice, voluntarii vor fi ajutaţi şi susţinuţi de echipa noastră în familiarizarea cu activitatea respectivă.